Skip to main content

A BlendyGo vezeték nélküli turmixgép egyik legfontosabb előnye, hogy gyakorlatilag bárhol készíthet friss gyümölcs- és zöldség turmixokat. De hogyan vigyázzon rá, hogy ne tompítsa a pengéket, és ugyanakkor egy igazán tiszta készülékben készítse el a következő italát? Semmi sem egyszerűbb! Egy csészés turmixgép tisztításához, amely pontosan olyan, mint a mi hordozható modellünk, nem szükségesek sem speciális termékek, sem díszes kiegészítők.

Hogyan kell megfelelően elmosni egy turmixgépet?

A látszattal ellentétben nincs szükségünk semmire, amit ne találnánk meg minden konyhában, hogy alaposan megtisztítsuk azt. Miután megittuk kedvenc koktélunkat, a készülék tulajdonképpen megtisztítja magát, különösebb segítségünk nélkül. Mindössze annyit kell tennünk, hogy vizet öntünk a pohárba, hozzáadunk néhány csepp mosogatószert, és a készüléket körülbelül 10-20 másodpercig működtetjük. Az egyetlen dolog, amit nem szabad elfelejtenünk, hogy ne töltsük tele a tartályt csordultig. Végül öntse ki a folyadékot, és öblítse le folyó víz alatt, hogy eltávolítsa a maradék folyadékot.

Ha azonban olyan helyen készítette a koktélt, ahol nem engedheti meg magának, hogy elmosogassa a turmixgépet, és csak néhány órával azután tért haza, hogy megitta, akkor érdemes először vizet önteni a pohárra, és hagyni, hogy egy ideig áztassa. Ez biztosítja, hogy a tisztítás során még az ital legszárazabb maradványai is eltávolításra kerülnek.

Szappan helyett mosogatószer

Amikor úton vagyunk, gyakran sokkal könnyebb lesz folyékony szappanhoz jutni, mint néhány csepp mosogatószerhez. Ráadásul a szappan sokkal kíméletesebb tisztítószer, mint a mosogatószer, ami különösen fontos a pengék esetében.

A hordozható turmixgép tisztítása folyékony szappannal lényegében nem különbözik a mosogatószerrel való tisztítástól. Tehát csak annyit kell tennie, hogy vizet önt a készülékbe, hozzáad egy kis kéziszappant, egy ideig működteti a készüléket, végül pedig a csap alatt leöblíti a csészét. Ez egy igazán hatékony és gyors módja a készülék tisztításának anélkül, hogy a konyhába kellene menned!

Leave a Reply